ANWB AutoMaatje Smallingerland

Kunt u weleens een activiteit niet ondernemen omdat u geen vervoer heeft? ANWB AutoMaatje Smallingerland is er voor minder mobiele inwoners uit Smallingerland die moeilijk gebruik kunnen maken van de bestaande vervoersdiensten.  

Een groep enthousiaste vrijwilligers rijdt in hun eigen auto, minder mobiele plaatsgenoten van A naar B. Dit kan bijvoorbeeld een doktersafspraak zijn maar ook een bezoek aan een vriend(in) of een activiteit. De deelnemer betaald contant €0,35 per kilometer aan de vrijwilliger. Dit zijn de kilometers die de vrijwilliger maakt voor de rit, dus op het moment dat hij/zij in de auto stopt totdat hij/zij weer thuis is. Een rit moet minimaal twee werkdagen (ma t/m do) van tevoren aangevraagd worden. 

Voor u gebruik kunt maken van ANWB AutoMaatje Smallingerland moet u zich aan te melden als deelnemer. Dit is gratis en u hoeft ook niet lid te zijn van de ANWB.

Wilt u meer informatie over ANWB AutoMaatje Smallingerland of wilt u zich aanmelden als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact met ons op. Maandag t/m donderdag tussen 09:00 – 11:00 uur zijn wij telefonisch te bereiken op 0512 511 859. Of mail naar automaatje@mosweb.nl.  

Bekijk deze video om te zien hoe ANWB AutoMaatje Smallingerland in zijn werk gaat.